Marokko: 215 mensen hersteld van coronavirus in etmaal

marokko
6
4 mei '20
Wederom een forse toename van het aantal herstelde coronapatiënten in Marokko. Een nieuw record sinds de uitbraak van het coronavirus in het land. In totaal zijn 1.653 herstelde coronapatiënten geregistreerd

In de laatste 24 uur zijn 150 nieuwe infecties met het coronavirus bevestigd en is het aantal besmette personen de symbolische grens van 5.000 gepasseerd. Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag vijf nieuwe coronadoden. Het aantal doden is daarmee opgelopen tot 179. Het land telt 5.053 bevestigde infecties.

De regio Casablanca-Settat noteert met 1.306 gevallen het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (1.076), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (730), Fez-Meknes (662), Daraa-tafilalet (548) en Rabat-Sale-Kenitra (375).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

De besmettingsgraad in Marokko is weer licht gestegen naar 1.28. Zorgminister Khalid Ait Taleb zei onlangs dat Marokko de coronamaatregelen gaat versoepelen als de besmettingsgraad voor langere periode onder de 1 zakt. Dat betekent dat iemand die het virus draagt gemiddeld minder dan één andere persoon aansteekt.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
khalid ait taleb
besmettingsgraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi