Neef Ridouan Taghi in cel aangehouden voor moordpoging Utrecht

algemeen
0
5 mei 10:48
De politie heeft vorige week drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot moord, vorig jaar oktober in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarstraat in Utrecht.

Ook worden zij verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Een van de aangehouden verdachten, Anouar T. (26) uit Soest, zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij is de neef van Ridouan Taghi. De twee andere verdachten zijn Utrechters van 22 en 23 jaar.

Zij worden ervan verdacht op 30 oktober 2019 ’s avonds laat een 28-jarige man in Utrecht zwaar te hebben mishandeld. Zij droegen bivakmutsen en sloegen het slachtoffer onder meer op zijn hoofd, volgens het AD met een sloophamer. De politie wil daarover geen nadere mededelingen doen. Daarna gingen zij er vandoor, vermoedelijk in een gestolen busje.

Anouar T. werd in november 2019 opgepakt vanwege betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum in Amsterdam. De criminele organisatie waartoe het drietal vermoedelijk behoort wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren door auto’s te stelen, te helen en te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven.

© ANP 2020
derk wiersum
ridouan taghi
moordpoging
soest
mocromaffia
marengo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi