Aantal Nederlandse doden coronavirus loopt op met 86

algemeen
4
5 mei '20
Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5168, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 86 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 89 naar 11.126. Het aantal positief geteste personen nam met 317 toe tot 41.087. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Overlijdens en opnames in het weekeinde worden vaak op maandag verwerkt en doorgegeven, en komen dan naar buiten in de cijfers van dinsdag. Het aantal doorgegeven sterfgevallen op dinsdag (+86) is hoger dan het aantal van 26 op maandag.

Het aantal overlijdens door Covid-19 is het hoogst in Noord-Brabant (1407), gevolgd door Zuid-Holland (969), Noord-Holland (679), Limburg (655) en Gelderland (607). In Groningen werd het kleinste aantal sterfgevallen door corona (13) geregistreerd.

© ANP 2020
nederland
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi