Marokko: 185 mensen hersteld van coronavirus in etmaal

marokko
0
5 mei '20
Sinds de uitbraak van het coronavirus in Marokko zijn in totaal 1.838 herstelde coronapatiënten geregistreerd

In de laatste 24 uur zijn 166 nieuwe infecties met het longvirus COVID-19 bevestigd en is het totaal aantal besmette personen opgelopen tot 5.219. Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag twee nieuwe coronadoden. Het aantal dodelijke slachtoffers is daarmee opgelopen tot 181. 

De regio Casablanca-Settat noteert met 1.362 gevallen het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (1.091), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (740), Fez-Meknes (665), Daraa-tafilalet (551) en Rabat-Sale-Kenitra (453).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

De relatief grote toename van het aantal nieuwe besmettingen is het gevolg van het signaleren van een aantal nieuwe besmettingshaarden in drie naburige fabrieken in het hart van de Sidi Bernoussi industriële zone in Casablanca. Het gaat om de bedrijven Pretty Shoes, Cochazur, Shoes Diffusion. De drie fabrieken vervaardigen schoenen, allemaal bestemd voor export, voor het Italiaanse merk Geox. Onder de 1.000 medewerkers van de drie fabrieken werden 150 mensen positief getest op het coronavirus.

De besmettingsgraad in Marokko is weer licht gestegen naar 1.28. Zorgminister Khalid Ait Taleb zei onlangs dat Marokko de coronamaatregelen gaat versoepelen als de besmettingsgraad voor langere periode onder de 1 zakt. Dat betekent dat iemand die het virus draagt gemiddeld minder dan één andere persoon aansteekt.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
khalid ait taleb
besmettingsgraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi