Aantal coronadoden Nederland stijgt met 36

algemeen
0
6 mei '20
Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5204. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 36 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 27 naar 11.153. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat sterfgevallen en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 41.319. Dat zijn er 232 meer dan op dinsdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Het aantal nieuwe besmettingen, opnames en sterfgevallen ligt aanzienlijk lager dan op het hoogtepunt van de coronacrisis, eind maart en begin april. Op 24 maart werd aan de GGD'en gemeld dat 580 mensen in ziekenhuizen werden opgenomen. Op 27 maart waren dat er 569. Sinds 18 april is het aantal gemelde opnames niet meer boven de honderd uitgekomen. Op 31 maart stierven 174 mensen, op 2 april 172. Sinds 30 april blijft het aantal doden per dag onder de vijftig.

Zuid-Holland heeft de meeste coronagevallen. De ziekte is daar inmiddels vastgesteld bij 8581 mensen. In Noord-Brabant is het coronavirus 8485 keer geconstateerd. Noord-Brabant heeft wel de meeste ziekenhuisopnames en de meeste sterfgevallen.

© ANP 2020
rivm
coronavirus
volksgezondheid
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi