Kroonprins Moulay Hassan viert 17e verjaardag

marokko
59
8 mei 13:49
De oudste zoon van Koning Mohammed VI en prinses Lalla Salma is vandaag 17 jaar geworden

Een gebruikelijke saluut met 21 kanonschoten verwelkomde de kroonprins van Marokko op de dag dat het eerste kind van koning Mohammed VI op 8 mei in 2003 werd geboren.

Prins Hassan was afgelopen week met zijn vader koning Mohammed VI en zijn oom prins Moulay Rachid aanwezig bij de herdenking van zijn overlijden overgrootvader Mohammed V in het mausoleum in Rabat. Naarmate de kroonprins ouder wordt zien we hem meer en meer verschijnen op diplomatieke aangelegenheden. 

Kroonprins Moulay Hassan was in septmeber vorig jaar namens zijn vader aanwezig op de begrafenis van oud-president Jacques Chirac. Koning Mohammed VI was van plan de plechtigheid bij te wonen maar moest om gezondheidsredenen op het laatste moment afzeggen. De vorst leed aan acute bronchitis en moet een paar dagen rust nemen.

Ook was de kroonprins in oktober 2019 aanwezig bij de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito.

Als gevolg van de preventiemaatregelen tegen het coronavirus zullen er geen openbare vieringen plaatsvinden. Desalniettemin wensen we de jonge prins een vreugdevolle verjaardag en een gelukkig jaar, met de nadering van zijn volwassen leeftijd in het vooruitzicht.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
verjaardag
kroonprins moulay el hassan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi