Grote Bazaar in Istanbul mag 1 juni weer open

buitenland
1
8 mei 18:08
De beroemde Grote Bazaar van Istanbul gaat op 1 juni weer open in het kader van een versoepeling van de coronabeperkingen.
Dat heeft de directeur van de bazaarcommissie, Fatih Kurtulmus, tijdens een persconferentie vrijdag bekendgemaakt, meldt de krant "Hürriyet". Niet alle toegangspoorten van de bazaar worden meteen geopend. Bezoekers zouden "ordelijk" worden binnengelaten. Iedereen moet een mondkapje dragen. Kurtulmus sprak ook over het meten van de temperatuur en veilige afstand tussen de bezoekers.

De bazaar, die vanaf de 15e eeuw is gebouwd en uitgebreid, is een van de populairste toeristische attracties in Turkije. In het vaak dichtbevolkte labyrint van overdekte steegjes zijn volgens het hoofd van de winkeliersvereniging, Hasan Firat, ongeveer 3600 winkels. Het toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het land, waarvan de economie en de munt al enige tijd sterk verzwakt zijn.

Turkije wil de coronabeperkingen in mei geleidelijk aan versoepelen. Vanaf maandag mogen onder andere kapperszaken en winkelcentra weer open. Donderdagavond meldde het ministerie van Volksgezondheid dat er in Turkije ongeveer 130.000 besmette personen zijn en ongeveer 3600 mensen zijn bezweken aan Covid-19.
© ANP 2020
turkije
istanbul
grote bazaar
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi