Algerijns leger voert oefeningen uit nabij Marokkaanse grens (video)

marokko
7
10 mei '20
Buurland Algerije voerde begin deze week militaire oefeningen uit op een steenworp afstand van de Marokkaanse grens.

De timing en de locatie van de oefeningen evenals het gebruik van echte munitie roepen veel vragen op over de motieven achter het militair krachtvertoon. Het hoofd van de Algerijnse strijdkrachten, generaal Said Chengriha, woonde de militaire oefening bij die plaats vond ten zuiden van de Algerijnse Tindouf-kampen, de thuisbasis van het separatistische Polisario Front.

Bij de oefeningen werden verschillende soorten wapens en voertuigen gebruikt, waaronder raketwerpers, machinegeweren, tanks en helikopters. Beelden van de training werden uitgezonden op de Algerijnse staatstelevisie. 

Op beelden die zijn geschoten met drones is zichtbaar hoe dicht bij de Marokkaanse grens de oefeningen plaatsvonden. De zandmuur die in de beelden zichtbaar is dient als grens tussen Marokko en de Algerijnse provincie Tindouf.

Het militair machtsvertoon komt te midden van opgelopen spanningen tussen de twee Noord-Afrikaanse buurlanden. Tijdens een recente videobijeenkomst van NAM bracht de Algerijnse delegatie de kwestie van de Marokkaanse Sahara ter sprake. De Algerijnse president Tebboune riep de Veiligheidsraad op tot internationale interventie. De provocatie kwam slechts enkele dagen na de oprichting van een luchtbrug tussen Algerije en de Polisario-kampen waarbij een Algerijnse minister werd ontvangen door de separatistische leider Ibrahim Ghali.

In een recent televisie-interview herhaalde Tebboune zijn steun voor het separatistische Polisario Front. Tijdens het interview zei Tebboune dat Algerije een "vrij land" is en noemde in één adem de "onvoorwaardelijke steun" voor de Palestijnse zaak en het conflict in de Sahara.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
algerije
leger
oefening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?