Corendon wil vakantiereizen Turkije met coronatests aanbieden

buitenland
10
10 mei 20:48
Reisorganisatie Corendon werkt aan een plan om toeristen voor vertrek te testen op corona. Daarvoor heeft Corendon honderdduizenden tests nodig, zei topman Steven van der Heijden zondag op NPO Radio 1.

"Vakantie in een resort en anderhalve meter afstand houden past niet bij elkaar. Maar als je mensen in een hotel zet, van wie je zeker weet dat ze niet besmet zijn, dan kan het wel", zei Van der Heijden in het EO-programma Dit is de Dag. "We kunnen dit in Turkije, maar ook op Sicilië en Sardinië aanbieden. We zijn al met de lokale overheden in gesprek."

Hoewel de Europese Commissie nog werkt aan voorstellen en reisprotocollen om deze zomer vakanties in een EU-land mogelijk te maken, denkt Corondon vanaf eind juli weer all-inclusivereizen te kunnen organiseren.

Van der Heijden: "We hebben de fase bereikt dat er weer wat kan. We zien de boekingen toenemen. Mensen zijn alweer hoopvol. We zien nu al boekingen voor september en oktober". Corendon zou dit jaar aanvankelijk een half miljoen mensen op vakantie laten gaan. Van der Heijden: "Laten het er dit jaar 200.000 tot 300.000 zijn, dan hebben we die hoeveelheid tests nodig."

© ANP 2020
corendon
turkije
europese unie
resort
coronavirus
vakantie
sicilië
hotel
sardinië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi