Medewerkers gevangenis Tanger aangehouden

marokko
4
11 mei '20
Twee medewerkers van de gevangenis in Tanger weigerden hun werkzaamheden uit te voeren uit angst besmet te raken met het coronavirus

Dat meldt de gevangenisdirectie in een verklaring. De directie benadrukt dat het besluit om over te gaan tot aanhouding werd genomen door het overkoepelend orgaan voor gevangenisbeheer en reïntegratie (DGAPR).

Volgens DGAPR is het besluit conform de statuten van de gevangenisadministratie en wettelijke kaders die gevangenismedewerkers verplicht tot naleving van de regels en het uitvoeren van hun plichten.

In Marokkaanse detentiecentra is het aantal besmettingen met het coronavirus fors toegenomen. Vorige week werden nieuwe besmettingen gemeld in de lokale gevangenis in Tanger 1 en de gevangenis van Sat Village. De infecties kwamen aan het licht tijdens de grootschalige coronatests in detentiecentra in Marokko. DGAPR was daarmee begonnen nadat onlangs meer dan 270 besmettingen werden bevestigd in de gevangenis in Ouarzazate, in het zuiden van Marokko.

De commissaris-generaal erkent de bijzondere omstandigheden van werknemers in de sector bij de uitvoering van hun taken gedurende de uitzonderlijke omstandigheid van de coronacrisis, maar benadrukt niet te zullen laten strikte disciplinaire maatregelen te nemen, in overeenstemming met de wet.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
gevangenis
coronavoris
werkweigering
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi