Reizigers naar Spanje moeten twee weken in quarantaine

buitenland
0
12 mei '20
De Spaanse regering heeft een quarantaine van twee weken bevolen voor alle reizigers die vanaf 15 mei naar het land komen.

De maatregel is bedoeld om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in het land te beteugelen. De inkomende reizigers moeten thuis of in hun accommodatie blijven en mogen slechts naar buiten gaan om noodzakelijke boodschappen te doen, naar gezondheidscentra te gaan en in geval van een "noodsituatie". In al die gevallen is een mondkapje verplicht.

De quarantaine is afgedwongen voor alle reizigers die naar Spanje komen vanaf 15 mei en blijft van kracht zolang de noodtoestand duurt.

Totaal aantal doden
Het totaal aantal doden door het coronavirus in Spanje staat dinsdag op 26.920, 176 meer dan maandag. Het aantal bevestigde besmettingen steeg met 594 nieuwe gevallen tot 228.030. Het gaat om het laagste aantal nieuwe gevallen in twee maanden tijd. Spanje is met het aantal besmettingen het zwaarst getroffen land na de Verenigde Staten.

In grote delen van Spanje zijn maandag de strenge coronaregels iets verder versoepeld. In sommige regio's mogen de terrasjes weer open. De grote steden Madrid en Barcelona moeten echter nog wachten.

© ANP 2020
spanje
barcelona
madrid
coronavirus
coronamaatregelen
quarantaine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi