Marokkaanse export floreert ondanks coronacrisis

marokko
0
13 mei 17:56
De export van groenteproducten en verwerkte producten groeide met respectievelijk 6% en 17%.
Ondanks de moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus presteerde de Marokkaanse agro, food en tuinbouw sector bijzonder goed. Het totale exportvolume van Marokkaanse tuinbouwproducten is opgelopen tot meer dan 1.077.000 ton, een groei van 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (1.012.000 ton). De export van tomaten en sperziebonen groeide met respectievelijk 4% en 10%.
 
De export van watermeloenen registreerde dit jaar een opmerkelijke groei. De uitvoer groeide met 61% tot 104.400 ton. De export van avocado's bereikte een volume van ongeveer 32.800 ton, ruim een verdrievoudiging van het volume in dezelfde periode vorig jaar. Ook de uitvoer van rode vruchten groeit gestaag. Er werd ruim 82.500 ton verse rode bessen geëxporteerd, een toename van 25%. 

Ondanks de constante en gunstige prijs op internationale markten daalde het exportvolume van citrusvruchten met circa 28% als gevolg van de productiedaling.

De uitvoer van verwerkte landbouwproducten bereikte dit landbouwseizoen een volume van ongeveer 299.000 ton, een toename van circa 17%. 

De sector heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavcirus te voorkomen. De maatregelen omvatten het aanscherpen van het personeelshygiëneprotocol binnen de verpakkings- en verwerkingsafdelingen, reguliere desinfectie van gebouwen en transportmiddelen, controle van de lichaamstemperatuur van medewerkers en het verplicht dragen van beschermende middelen (mondkapjes, vizieren en handschoenen) door medewerkers.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
export
tuinbouw
watermeloen
citrusvruchten
avocado
kersen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi