Koninklijke stichting Al Mada deelt 50.000 voedselmanden uit

marokko
0
14 mei '20
Woensdag ging de tweede fase van de coronahulp- en ramadanactie van Stichting Al Mada van start.

Meer dan 1.700 ton aan voedings- en hygiënemiddelen zullen worden verdeeld onder 50.000 kwetsbare gezinnen in Marokko, meldt de stichting in een persbericht. Zo'n 250.000 mensen zullen worden geholpen met de steunoperatie die meer dan 22 miljoen DH kost.

De mandjes zullen via lokale autoriteiten worden verdeeld onder begunstigde families. Supermarktketen Marjane is verantwoordelijk voor de inhoud en logistiek van de hulpactie.

Tijdens de eerste fase van de coronahulpactie doneerde Al Mada 1 miljoen FFP2-maskers aan zorgmedewerkers die aan de frontlinie staan in de strijd tegen het coronavirus.

Coronafonds
Stichting Al Mada is onderdeel van het koninklijke Al Mada Holding, de investeringsmaatschappij van de koninklijke familie, met de Marokkaanse koning Mohammed VI als belangrijkste bestuurder.

De Marokkaanse vorst riep half maart op tot de oprichting van het coronafonds van $1 miljard en doneerde vanuit de holding $200 miljoen aan het kersverse fonds bedoeld om de medische infrastructuur in het land te verbeteren en de nationale economie te ondersteunen.

Al Mada Holding
Het investeringsbedrijf van de koninklijke familie is actief op verschillende gebieden zoals het bankwezen, de telecommunicatiesector, de voedingsindustrie en de markt voor hernieuwbare energie.

Het conglomeraat heeft belangen in de grootste particuliere bedrijven van het land: AttijariWafa bank, mijnbouwbedrijf Managem, energiebedrijf Nareva, cementbedrijf Lafarge en supermarktketen Marjane. het bedrijf investeert tevens hevig in opkomende Afrikaanse laden zoals Kameroen, Ivoorkust, Rwanda en Gabon.

In 2012 bedroeg de geconsolideerde omzet van het bedrijf 53 miljard DH. Het nettoresultaat bedroeg 5 miljard DH.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
stichting al mada
coronavirus
ramadan 2020
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi