Bangladesh meldt eerste gevallen coronavirus in vluchtelingenkamp Rohingya

buitenland
0
14 mei '20
De voorzorgsmaatregelen rond vluchtelingenkampen zijn aangescherpt, zegt de vluchtelingencommissaris van het land

Gezondheidsautoriteiten in Bangladesh meldden vandaag de eerste gevallen van het coronavirus in de overvolle geïmproviseerde tenten in het vluchtelingenkamp Kutupalong in Cox's Bazar in het zuidoosten van Bangladesh, waar momenteel meer dan 1 miljoen Rohingya-vluchtelingen verblijven. 

Volgens vluchtelingencommissaris Mahbub Alam Talukder zijn de besmette patiënten inmiddels geïsoleerd. Tot op heden zijn in Cox's Bazar 132 gevallen van infectie met het coronavirus gemeld. Volgens Talukder zijn de voorzorgsmaatregelen verder aangescherpt en worden mensen met coronavirus-symptomen onmiddellijk afgezonderd en getest.

De mededeling komt een dag nadat zeker tien mensen gewond raakten bij een brand in hetzelfde kamp. Volgens de lokale brandweer gingen meer dan 300 hutten in vlammen op.

Coronavirus in Bangladesh
Het Zuid-Aziatische land met 165 miljoen inwoners registreerde donderdag nog 14 doden en 1.041 nieuwe gevallen van het coronavirus. Het dodental in het land is gestegen tot 283 en het totale aantal besmettingsgevallen bereikte 18.863. Maar liefst 3.603 mensen zijn hersteld sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in het land.

Stimulus-pakketten
De Bengalese premier Sheikh Hasina heeft in totaal 18 stimuleringspakketten aangekondigd ter waarde van ongeveer 1.011,17 miljard Bengalese taka's (€ 11 miljard) ten behoeve van sectoren die door de pandemie zijn getroffen. Zo'n 5 miljoen mensen die het zwaarst zijn getroffen door het coronavirus hebben contant geld ontvangen van de autoriteiten.

Volgens Hasina zal de regering financiële steun verlenen aan alle moskeeën in het hele land. Het land telt meer dan 300.000 moskeeën die onlangs zijn heropend voor gemeentelijke gebeden nadat deze een mand lang gesloten zijn geweest als onderdeel van de preventiemaatregelen tegen het longvirus COVID-19.

© MAROKKO.NL 2020
bangladesh
vluchtelingenkamp
rohingya
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi