Duizenden Duitsers demonstreren tegen coronabeleid

buitenland
0
16 mei 17:04
Duizenden Duitsers zijn de straat opgegaan om hun ongenoegen duidelijk te maken over de maatregelen die zijn ingesteld vanwege de coronacrisis.

Er wordt zaterdag gedemonstreerd in steden als Berlijn, Stuttgart en München. De autoriteiten hebben in die laatste stad toestemming gegeven voor een betoging met 1000 mensen, veel minder dan de 10.000 waar de organisatoren om hadden gevraagd. De politie laat inmiddels geen mensen meer toe op het plein Theresienwiese, waar normaliter ook het beroemde Oktoberfest wordt gevierd.

In Stuttgart verzamelen zich ook duizenden betogers. Zij hebben toestemming gekregen voor een manifestatie met maximaal 5000 deelnemers op een festivalterrein. Sommige demonstranten komen echter bijeen buiten het aangewezen gebied. In de stad is vorig weekend ook al gedemonstreerd. Toen namen sommige deelnemers het niet zo nauw met de richtlijnen die verspreiding van het virus moeten voorkomen. De opkomst in Berlijn is zaterdag volgens lokale media nog zeer beperkt.

Betogers vinden onder meer dat de maatregelen die de overheid neemt om het virus te bestrijden veel te ver gaan, hoewel de lockdown in het land al is versoepeld. Niet iedereen is enthousiast over de protesten. Demonstranten worden op sociale media afgeschilderd als "covidiots" die het virus juist kunnen verspreiden.

© ANP 2020
duitsland
berlijn
stuttgart
theresienwiese
münchen
demonstratie
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi