WHO: later op de dag 'meer duidelijkheid' over brief van Trump

buitenland
1
19 mei '20
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dinsdag dat het niet onmiddellijk commentaar heeft op een brief van de Amerikaanse president Donald Trump.

De WHO verwachtte later op de dag "meer duidelijkheid" en een reactie te geven. Trump dreigde in een op Twitter geposte brief op maandag om de financiering voor de WHO definitief stop te zetten, als de organisatie niet binnen dertig dagen verbeteringen zou doorvoeren.

Ook zou Trump het lidmaatschap van zijn land bij het VN-agentschap heroverwegen, voegde hij eraan toe. Hij vindt de gezondheidsorganisatie te veel een marionet van China. Ook vindt hij dat de WHO slecht werk heeft geleverd in de coronacrisis.

"Ik zag de brief, op dit moment heb ik geen reactie. We zijn druk bezig met het afronden van onze agenda voor de Algemene Vergadering", zei WHO-woordvoerster Fadela Chaib dinsdag in Genève.

De Europese Unie wijst de dreigementen van Trump af en benadrukt het belang van de WHO in de strijd tegen het coronavirus. "Dit is een tijd voor solidariteit, en niet voor vingerwijzen of het ondermijnen van multilaterale samenwerking", zei een woordvoerder van de Europese Commissie.

© ANP 2020
donald trump
verenigde staten
who
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi