Abbas dreigt opnieuw banden met VS en Israël te verbreken

buitenland
6
20 mei '20
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft opnieuw gedreigd de samenwerking met Israël en de Verenigde Staten over veiligheid op te zeggen.

De leider van de Palestijnse Autoriteit reageert daarmee op de plannen van de nieuwe Israëlische regering om delen van de Westelijke Jordaanoever te gaan annexeren. Abbas sprak dinsdag na een vergadering van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah. Hij zei dat de Israëlische annexatie van welk deel dan ook van de Westelijke Jordaanoever alle kansen op een tweestatenoplossing zou verwoesten.

De Palestijnse regering is volgens Abbas "vanaf vandaag ontslagen" van alle afspraken met de Amerikaanse en Israëlische regeringen en van alle verplichtingen die voortkomen uit die afspraken, waaronder de veiligheidszaken.
De Palestijnse president had eerder al gezegd dat het Amerikaanse vredesplan voor het Midden-Oosten dat president Trump begin dit jaar presenteerde niet voor "vrede en veiligheid" kan zorgen. Hij dreigde toen ook alle betrekkingen met de VS en Israël te willen opschorten.

© ANP 2020
donald trump
palestijnse autoriteit
palestina
mahmoud abbas
verenigde staten
ramallah
israël
westelijke jordaanoever
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?