Marokkaanse economie heeft 2 jaar nodig om te herstellen van coronacrisis

marokko
5
20 mei 19:07
Na het opheffen van de maatregelen tegen het coronavirus zal het land meer dan twee jaar nodig hebben om de verliezen recht te trekken.
Dat zei parlementslid en voormalige Toerismeminister Lahcen Haddad. De economische verliezen voor Marokko zullen volgens Haddad oplopen tot meer dan 80,6 miljard DH (€7,5 miljard). Haddad is tevens bestuurslid bij het interparlementaire netwerk voor de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens Haddad zullen sommige sectoren sneller herstellen dan anderen. De groeimogelijkheden zullen nagenoeg op hetzelfde niveau blijven als vóór de coronacrisis, maar sterk afhangen van het herstel van partnereconomieën, waaronder de Europese economie.

De Marokkaanse minister van Financiën Mohamed Benchaaboun meldde gisteren dat Marokko de afgelopen twee maanden dagelijks 1 miljard DH heeft zien verdampen als gevolg van de coronacrisis, dat is tussen de vijf en zeven punten van het bruto nationaal product (BNP). Volgens de minister daalde de export gedurende de coronacrisis met 61% en steeg de invoer met 34%.

Volgens Benchaaboun zijn de sectoren die sterk verbonden zijn met internationale industriële ketens (zoals de auto-industrie) het hardst getroffen. De Marokkaanse export van auto's en auto-onderdelen daalde in april met 96%.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
bedrijfsleven
coronaversoepeling
coronavirus
mohamed benchaaboun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi