Ceuta wil Marokkaanse onderdanen testen op corona om repatriëring te versnellen

marokko
0
21 mei '20
De evacuatie van Marokkaanse onderdanen was nog maar net begonnen en werd een dag later "tot nader order" opgeschort nadat één repatriant positief werd getest op het longvirus COVID-19.

De lokale autoriteiten in Ceuta hebben de autoriteiten in Tétouan voorgesteld gestrande Marokkanen in de Spaanse enclave te testen op het coronavirus om de repatriëringsoperatie te versnellen. Dat meldt het Spaanse dagblad Ceuta Actualidad. Het voorstel van de Spanjaarden is een reactie op het recente Marokkaanse besluit de repatriëringsoperatie op te schorten.

De Marokkaanse autoriteiten waren vrijdag begonnen met de repatriëringsoperatie van gestrande onderdanen in het buitenland. Marokkaanse burgers die vastzitten in de nabijgelegen Spaanse enclaves Melilla en Ceuta kwamen als eerste aan de beurt. Vrijdagavond werden circa 200 van de ruim 500 Marokkanen uit Melilla opgehaald, getest en ondergebracht in hotels in Saïdia waar ze twee weken lang in quarantaine moeten. Nadat de rest van de groep uit Melillla zou worden opgehaald zouden de onderdanen in Ceuta aan de beurt komen.

Marokko en Spanje kunnen het echter maar niet eens worden over het aantal Marokkanen dat zal worden geëvacueerd uit de Spaanse enclave, meldt de Spaanse nieuwsdienst EFE eerder deze week. Marokko gaat uit van 280 personen. De Spaanse autoriteiten gaan zelf uit van 700 Marokkanen. Marokkaanse autoriteiten verwijten de Spanjaarden misbruik te willen maken van de gelegenheid om illegale migranten het land uit te zetten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
spanje
ceuta
melilla
coronavirus
repatriëring
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi