Marokkaanse Ulema: Verricht Eid-gebed thuis

marokko
7
21 mei '20
De Marokkaanse Hoge Raad van Ulema heeft burgers in Marokko verzocht het Eid-gebed dit jaar in huiselijke sfeer te verrichten.

Dat meldt het hoogste Islamitische orgaan van het land in een persbericht. De verklaring benadrukt dat geleerden van onder meer de Maliki-school hebben bepaald dat het verrichten van het Eid-gebed thuis is toegestaan. De uitzondering geldt in het geval het niet mogelijk is het gebed gezamenlijk in de moskee te verrichten.

Traditioneel komen moslims op de ochtend van Eid al-Fitr in grote getale in moskeeën bijeen om gezamenlijk het Eid-gebed te verrichten om vervolgens het einde van de vastenmaand Ramadan te vieren.

De Ulema hebben vóór aanvang van de vastenmaand een soortgelijke verklaring afgelegd toen de Raad moslims verzocht de nachtelijke Taraweeh-gebeden thuis te verrichten in plaats van in het gebedshuis.

De Marokkaanse autoriteiten besloten half maart alle moskeeën in het land te sluiten als preventiemaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. De sluitingsmaatregel was een aanbeveling van de Hoge Raad.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
eid al-fitr
ramadan 2020
eid-gebed
coronavirus
moskee
thuisgebed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi