Australië: Man rijdt met opzet hoofddoek-winkel in (video)

buitenland
26
21 mei 19:17
In de Australische hoofdstad Sydney zijn zeker tien mensen gewond geraakt, waarvan één ernstig, nadat een automobilist donderdagmiddag opzettelijk een hijab-winkel inreed

Het incident gebeurde donderdagmiddag bij het Hijab House in Greenacre in het westen van Sydney. Hulpdiensten hebben negen voetgangers en de chauffeur moeten behandelden nadat een bestelwagen de gevel van de Islamitische kledingzaak ramde en naar binnen reed.

In beelden van de aanslag die op sociale media circuleren is een donkere Mitsubishi te zien die bij een verkeerslicht met gierende banden zijn voorganger opzij probeert te duwen om vervolgens de winkel in te rijden.

Onder de gewonden in de winkel zitten voornamelijk vrouwen tussen de 18 en 30 jaar oud, zei een woordvoerder van de ambulancedienst van New South Wales (NSW). De politie zei dat één persoon ernstig gewond was en een ander mogelijk ernstig gewond, geen van de verwondingen werd als levensbedreigend beschouwd.

Amer Kourouche, een makelaar die aan de overkant van de Hijab House werkt, zei dat hij binnen was toen hij het geluid van de botsing hoorde. "Ik rende naar buiten en zag dat de auto door de winkel was gegaan", zei hij. "Er was overal veel glas, mensen verzamelden zich om de winkelpui", zei Kourouche. "Vrouwen lagen bloedend op de winkelvloer".

Volgens een verklaring van Hijab House zijn zowel klanten als personeel gewond waren geraakt. "De gemeenschap is geschokt", aldus een verklaring op Facebook. "Het belangrijkste is dat iedereen nog leeft."

De 51-jarige automobilist is opgepakt en voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waar hij bloed- en urinetests onderging. Hij had kort met de politie gesproken maar nog niet formeel geïnterviewd. Het is duidelijk dat hij ongedeerd was.

De NSW-politie zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat het incident verband houdt met terrorisme, maar dat de chauffeur bij de politie bekend was wegens meerdere verkeersovertredingen.

© MAROKKO.NL 2020
australië
sydney
hijab house
greenacre
aanslag
automobilist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi