Rusland waarschuwt Israël voor annexatieplannen

buitenland
17
21 mei '20
De voorgenomen annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever door Israël kan het Midden-Oosten destabiliseren.

Dat zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Moskou heeft Israël herhaaldelijk gewaarschuwd voor het uitvoeren van unilaterale plannen die in strijd zijn met de internationale wetgeving.

De annexatie zou de territoriale continuïteit van de Westelijke Jordaanoever onmogelijk maken; een essentiële voorwaarde is voor de levensvatbaarheid van een toekomstige Palestijnse staat die gebaseerd is op de grenzen van 1967.

"Dergelijke expansionistische acties van Israël kunnen leiden tot een gevaarlijke cyclus van geweld in de Palestijnse gebieden en de situatie in het Midden-Oosten als geheel destabiliseren", leest de verklaring.

Het ministerie bevestigde opnieuw dat Rusland een sterke voorstander is van een tweestatenoplossing en riep alle partijen op zich te onthouden van acties die een nieuwe gevaarlijke escalatie in de regio zouden kunnen veroorzaken en eveneens de voorwaarden voor het hervatten van directe Palestijns-Israëlische onderhandelingen zouden kunnen belemmeren.

Moskou zet zijn werk met de EU, de VS en de VN voort om in de nabije toekomst rechtstreekse besprekingen tussen Palestijnen en Israëliërs te faciliteren, aldus het ministerie.

© MAROKKO.NL 2020
rusland
palestina
israël
westelijke jordaanoever
annexatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi