'Tsjetsjeense leider Kadyrov in ziekenhuis met coronavirus'

buitenland
8
21 mei '20
De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov ligt in het ziekenhuis omdat hij besmet is met het coronavirus. Dat melden Russische media donderdag.

"Ramzan Kadyrov is met een vliegtuig naar Moskou gebracht", schrijft het Russische staatspersbureau TASS, dat een medische bron aanhaalt. Ook andere media schrijven over de ziekenhuisopname van de 43-jarige Kadyrov. De leider zou in stabiele toestand verkeren. Vanuit Moskou is nog niet gereageerd op het nieuws.

Tsjetsjenië is een autonome republiek in het zuidwesten van Rusland. De regio, die overwegend islamitisch is, strijdt voor onafhankelijkheid. Kadyrov is sinds 2007 president van Tsjetsjenië.

Harde aanpak
Kadyrov staat bekend om zijn harde aanpak, zo ook met het coronavirus. Zo noemde hij dokters die klagen over te weinig beschermingsmiddelen "provocateurs". Mensen die zichzelf niet isoleren noemt Kadyrov "terroristen" die volgens hem in kuilen begraven zouden moeten worden. De Tsjetsjeense president heeft al jaren de touwtjes in handen in het gebied.

Kadyrov is niet de eerste politicus die in Rusland wordt opgenomen met het coronavirus. Zo raakte de Russische premier Michail Misjoestin in april besmet. Ook de woordvoerder van de Russische president Poetin, Dmitri Peskov, kreeg het virus.

© ANP 2020
moskou
ramzan kadyrov
rusland
vladimir poetin
tsjetsjenië
michail misjoestin
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi