Bolsonaro: geen bewijs werking malariamedicijn tegen coronavirus

buitenland
0
22 mei '20
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei donderdag (lokale tijd) dat er geen bewijs is dat malariamedicijn hydroxychloroquine werkt tegen het coronavirus.

Woensdag raadde hij Brazilianen aan het middel te gebruiken om te voorkomen dat ze het virus krijgen of om er van te genezen. "Het is niet bewezen dat het middel werkt, maar we hebben gevallen gezien waarin het erg succesvol leek te zijn", aldus Bolsonaro. Daarmee verklaarde hij zijn aanbeveling van een dag eerder.

De president bereikte donderdag een belangrijk akkoord in overleg met de gouverneurs van de 27 staten van Brazilië. De salarissen van alle ambtenaren worden tot het einde van het jaar bevroren, om zo geld te besparen in tijden van crisis.

In Brazilië is de afgelopen 24 uur wederom een recordaantal mensen overleden aan het coronavirus. Zeker 1188 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Het geregistreerde dodental staat op 20.047. Het aantal nieuwe gevallen steeg met ongeveer 19.000 tot 310.087. Alleen in Rusland en de Verenigde Staten zijn meer besmettingen vastgesteld.

© ANP 2020
brazilië
jair bolsonaro
staten
hydroxychloroquine
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi