Familie gedode journalist Khashoggi vergeeft moordenaars

buitenland
41
22 mei 4:07
De familie van de vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi vergeeft de moordenaars. Dat heeft de zoon van de journalist Salah Khashoggi laten weten via Twitter.
"Op deze gezegende avond in de gezegende maand van de ramadan herinneren wij ons wat God zei: Als een persoon kan vergeven en het kan goedmaken, dan krijgt hij een beloning van Allah", aldus Khashoggi op Twitter. "Daarom kondigen de zoons van martelaar Jamal Khashoggi aan dat we zijn moordenaars vergeven."

De journalist werd in 2018 in het consulaat van Saoedi-Arabië in Istanbul gedood. Hij was daar om papieren in orde te maken voor zijn huwelijk. Khashoggi werd in het consulaat opgewacht door een doodseskader dat hem vermoordde, in stukken sneed en de lichamelijke resten vervolgens buiten het terrein verborg.

Hij schreef onder meer voor The Washington Post geregeld kritische columns over Saoedi-Arabië. Turkije klaagde het vroegere hoofd van de Saoedische inlichtingendienst en een vroegere adviseur van het koningshuis aan. Zij worden beschuldigd van het opzetten van moord met voorbedachten rade met monsterlijke bedoelingen. In Saoedi-Arabië zijn acht mensen veroordeeld, van wie vijf tot de dood. Een belangrijke adviseur van het koningshuis, Saud al-Qahtani, was een van de mensen die werd vrijgesproken.
© ANP 2020
jamal khashoggi
saud al-qahtani
istanbul
saoedi-arabië
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi