Portugal zet deuren voor toeristen weer open

buitenland
0
22 mei 18:07
De deuren van Portugal staan ​​weer open voor toeristen, zei de minister van Buitenlandse Zaken van het land, Augusto Santos Silva, vrijdag.

Portugal is een van de eerste Europese landen die bezoekers uit andere landen na versoepeling van de coronamaatregelen weer verwelkomt. "Toeristen zijn welkom in Portugal", vertelde Santos Silva aan de krant Observador. Hij legde uit dat wel enkele gezondheidscontroles worden ingevoerd op luchthavens, maar dat er geen verplichte quarantaine zal zijn voor degenen die binnenvliegen.

Portugal, dat tot nu toe 30.200 bevestigde gevallen van COVID-19 en 1289 doden heeft geregistreerd, versoepelt langzaam de geldende beperkingen sinds het halverwege maart in lockdown ging.

Strikte beperkingen
Het is minder hard getroffen dan zijn buurland Spanje of Italië, die beide van plan zijn volgende maand te heropenen.

Veel winkels en restaurants in Portugal zijn al heropend onder strikte beperkingen, om de exportgerichte en van toerisme afhankelijke economie van het land weer op gang te krijgen.

easyJet
De opmerkingen van de minister kwamen een dag nadat de Britse prijsvechter easyJet, die op verschillende Portugese steden vliegt, zei dat het volgende maand een aantal vluchten weer zal opstarten.

Eerder deze maand hervatte de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP enkele van haar internationale activiteiten, met vluchten naar Londen en Parijs.

Grens Spanje-Portugal
Vluchten van en naar buiten de Europese Unie zijn nog steeds tijdelijk opgeschort tot 15 juni, met enkele uitzonderingen, waaronder routes naar Portugees sprekende landen zoals Brazilië.

De landgrens Spanje-Portugal, die sinds maart gesloten is voor toeristen, blijft ook tot die tijd gesloten. "We gaan geleidelijk aan kijken naar versoepeling van de grenscontroles", zei minister van Binnenlandse Zaken Eduardo Cabrita vrijdag.

De toeristenindustrie, een van de zwaarst getroffen sectoren door de virusuitbraak, droeg in 2018 volgens de laatste officiële gegevens 14,6 procent bij aan het bruto binnenlands product en hielp Portugal te herstellen van een ernstige schuldencrisis.

© MAROKKO.NL 2020
portugal
toerisme
reizen
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi