Terrassen Madrid en Barcelona gaan weer open

buitenland
0
22 mei 18:38
De coronalockdowns in de Spaanse steden Madrid en Barcelona worden vanaf maandag deels opgeheven. Dat hebben de Spaanse autoriteiten vrijdag bekendgemaakt.
Zo gaan de terrassen in beide steden weer open en zijn bijeenkomsten met maximaal tien mensen na dit weekend weer toegestaan. In andere delen van Spanje was dat al eerder geoorloofd. Het is niet zo dat de terrassen in beide steden maandag volledig open worden gezet. De helft van de capaciteit mag worden gebruikt.

Verder mogen ook musea hun deuren beperkt weer openen, net als zwembaden, enkele andere openbare gelegenheden en hotels. In andere delen van het land mogen ook concertzalen, bioscopen en stranden weer mensen ontvangen. Wel gelden strikte regels en moeten mensen op 2 meter afstand van elkaar blijven.

In Madrid en Barcelona verliest het coronavirus terrein en grijpt de ziekte minder snel om zich heen dan eerst. Daarom is het mogelijk om enkele maatregelen te versoepelen, aldus de autoriteiten.

De Spaanse regering wordt door velen bekritiseerd om de corona-aanpak. Zo is de noodtoestand opnieuw verlengd, iets wat bij veel Spanjaarden in het verkeerde keelgat is geschoten. Het land is qua besmettingen het zwaarst getroffen land van Europa. Al meer dan 280.000 mensen raakten besmet met het virus, bijna 29.000 stierven aan de gevolgen.
© ANP 2020
spanje
barcelona
madrid
coronavirus
terras
coronaversoepeling
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi