Tachtig doden gevonden na vliegtuigcrash Pakistan

buitenland
1
23 mei 3:18
Er zijn tachtig lichamen gevonden nadat vrijdag een Pakistaans passagiersvliegtuig is neergestort met bijna honderd mensen aan boord.
Dat hebben lokale gezondheidsfunctionarissen bekendgemaakt. De vrees bestaat dat er nog meer doden worden geborgen. Twee passagiers hebben het ongeluk overleefd. De Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) stortte vrijdag neer op een woonwijk van de stad Karachi, nadat het diverse malen had geprobeerd de landing in te zetten. Meerdere gebouwen zijn daardoor verwoest en verschillende bewoners om het leven gekomen.

Een van de overlevenden, directeur van een bank, verkeert in stabiele toestand, aldus Murad Ali Shah, de eerste minister van de zuidelijke provincie Sindh, die de man in een ziekenhuis ontmoette. Er kunnen nog andere overlevenden zijn, zei een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij PIA.

Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij technische problemen aan de toren gemeld. Radioverslagen geven aan dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale tv-stations dat ze het vliegtuig rond de luchthaven zagen cirkelen voordat het in de woonwijk neerstortte.

De ramp komt op het moment dat Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en velen terugkeren naar hun familie om dat te vieren.
© ANP 2020
pakistan international airlines
karachi
sind
airbus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi