Marokko intensiveert politiepatrouilles op vooravond Eid al-Fitr

marokko
1
23 mei 16:51
In meerdere steden van Marokko wordt de komende dagen de politieaanwezigheid flink opgeschroefd
De maatregel is bedoeld om gedurende de vieringen van het einde van de vastenmaand Ramadan toe te zien op naleving van het uitgaansverbod. Vooral in dichtbevolkte volkswijken zullen het aantal controleposten en patrouilles worden uitgebreid, meldt dagblad Al Massae.

Normaal gesproken gaan burgers op de ochtend van Eid al-Fitr naar de moskee, en brengen ze de rest van de dag door met familiebezoek. Door het coronavirus gaat het dit jaar noodgedwongen anders. Moskeeën zijn dicht en de overheid heeft iedereen opgeroepen om het feest thuis en in kleine kring te vieren. 

Door de recente afname in het aantal dagelijkse sterfgevallen lijkt het er op dat veel burgers zich de laatste tijd minder strikt houden aan de preventiemaatregelen tegen het coronavirus. De drukte op markten en in winkelstraten is de afgelopen dagen fors toegenomen. De autoriteiten vrezen voor het ontstaan van nieuwe besmettingshaarden.

Lokale autoriteiten hebben als reactie winkelgebieden en woonwijken in quarantaine geplaatst. Het aantal controlepunten werd de laatste dagen van de vastenmaand al opgevoerd. In veel delen van het land werden patrouilles geïntensiveerd en toegangswegen tot woonwijken gebarricadeerd met betonblokken. In Tanger werden na veelvuldige schendingen een aantal woonwijken afgesloten en ook in Marrakech, Casablanca, Rabat en Tetouan is het toezicht verscherpt.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
politie
eid al-fitr
coronavirus
coronamaatregelen
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi