Marokkaanse politie arresteert hoofdredacteur Akhbar Alyaoum

marokko
0
23 mei '20
De politie in Casablanca arresteerde vrijdag Slimane Raissouni, hoofdredacteur van het Marokkaanse dagblad Akhbar Alyaoum.

Volgens de echtgenote van Raissouni komt de arrestatie als een verrassing en is niet duidelijk waarom haar man is opgepakt.

Verschillende bronnen melden echter aan nieuwsdienst Alyaoum24 dat de arrestatie te maken heeft met aantijgingen van seksueel misbruik. Een jongeman beweert in 2018 te zijn misbruikt door de hoofdredacteur toen hij aan een kunstwerk werkte voor Raissouni en zijn vrouw.

Onder het pseudoniem 'Adam Muhammad' deelde het vermeende slachtoffer zijn verhaal op sociale netwerken. Hij identificeerde zichzelf als lid van de Marokkaanse LGBT-gemeenschap en zei dat hij bang was om de zaak openbaar te maken vanwege de controverse rond homoseksualiteit in Marokko.

Slimane Raissouni trad toe als hoofdredacteur van Akhbar Alyaoum nadat de politie in 2018 oprichter Toufiq Bouachrine arresteerde. Een rechtbank in Casablanca veroordeelde Bouachrine in november 2018 tot 12 jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik. Critici zagen de veroordeling als een aanslag op de persvrijheid.

Zijn opvolger Raissouni staat bekend als voorvechter van mensenrechten bij de mensenrechtenvereniging AMDH. Hij is familie van Akhbar Alyaoum-journaliste Hajar Raissouni, ze werd in augustus 2019 gearresteerd wegens het laten verrichten van een 'illegale abortus' en het hebben van buitenhuwelijkse seks. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar maar werd vrijgelaten na gratie van koning Mohammed VI.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
slimane raissouni
akhbar alyaoum
misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi