Amerikaanse moslims weigeren moskeeën te heropenen

buitenland
0
26 mei 15:39
"De beslissing is aan ons en niet aan de president", luidt de reactie van Amerikaanse moslims op het omstreden versoepelingsvoorstel van president Donald Trump.
Amerikaanse moskeeën en gebedshuizen van andere religies zullen in de Verenigde Staten (VS) voorlopig geen bezoekers ontvangen. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift NewsWeek aan de hand van gesprekken met religieuze leiders.

De meeste gebedshuizen in de VS sloten eind maart de deuren om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Trump deed vorig weekend een dringende oproep aan gouverneurs de gebedshuizen in hun staat te heropenen. Trump verklaarde dat gebedshuizen - kerken, synagogen en moskeeën - "essentiële plaatsen" zijn die "essentiële diensten verlenen". Gouverneurs die zijn verzoek zouden weigeren hoeven in de toekomst niet te rekenen op een luisterend oor van de federale overheid, dreigde Trump.

Volgens Ibrahim Hooper, voorzitter van de Raad van Amerikaans-Islamitische Relaties, zullen de deuren van Islamitische gebedshuizen in het land voorlopig gesloten blijven om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hooper verwacht niet dat moskeeën zullen luisteren naar de man die kort na zijn intrek in het Witte Huis miljoenen moslims de toegang tot het land ontzegde.

Een aantal moskeeën, waaronder in Houston (Texas), hebben op Eid al-Fitr hun deuren geopend voor een beperkt aantal bezoekers. De meeste moskeeën in de VS hebben echter hun toevlucht genomen tot het internet om het Eid-gebed in huiselijke sfeer te faciliteren.
© MAROKKO.NL 2020
verenigde staten
moskeeën
donald trump
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi