Marokko heeft 803 kwetsbare kinderen gered tijdens coronacrisis

marokko
0
26 mei 20:18
Sinds het ingaan van de noodtoestand zijn 803 kinderen van de straat gered en 3.852 verlaten kinderen geplaatst in 75 opvangcentra.
Dat zei de Marokkaanse minister van Solidariteit en Gezin Jamila Al-Musalli maandag in een persbericht. In samenwerking met UNICEF zijn opvangcentra voorzien van ontsmettingsmiddelen en bewustmakingsfolders om verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Het ministerie presenteerde ter gelegenheid van Nationale Kinderdag een actieplan om kwetsbare kinderen te beschermen tegen geweld. Het plan omvat 74 sociale bijstandseenheden, 74 bijstandsteams en vier ondersteuningscentra.

Het ministerie heeft naar eigen zeggen gedurende de coronacrisis meerdere inspanningen verricht om kwetsbare bevolkingsgroepen te ondersteunen. Al-Musalli meldde begin mei dat Marokko de grootste opvangoperatie voor daklozen in zijn geschiedenis heeft uitgevoerd. In de eerste vijf weken van de lockdown hielp het ministerie met de opvang van 6.324 daklozen en hielp het 2.060 anderen bij de hereniging met hun families.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
weeskinderen
coronavirus
jamila al-musalli
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi