Marokko: Voorbereidingen hervatting vliegverkeer in volle gang

marokko
21
27 mei 23:19
De nationale luchthaven autoriteit (ONDA) is bezig met de voorbereidingen op de aanstaande heropening van Marokkaanse vliegvelden.

Op foto's is te zien hoe het Mohammed V-vliegveld in Casablanca wordt voorbereid op de hervatting van het vliegverkeer en de ontvangst van reizigers. Vliegvelden worden onder meer uitgerust met apparatuur voor het meten van lichaamstemperatuur en ontvangen markeringen en wandelroutes om bezoekers te helpen bij het houden van sociale afstand.

Half maart werd in Marokko het luchtverkeer opgeschort om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Luchthavens en betrokken luchtvaartmaatschappijen ontvingen begin mei instructies zich voor te bereiden op hervatting van het vliegverkeer.

Initieel ging men uit van een mogelijke heropening op 31 mei. Na de recente verlenging van de noodtoestand gaat men nu uit van 15 juni.

De autoriteiten zijn bezig met het treffen van voorbereidingen voor de langverwachte repatriëring van gestrande onderdanen. Volgens de laatste tellingen zitten momenteel 31.819 Marokkanen vast in het buitenland als gevolg van de sluiting van landsgrenzen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
vliegverbod
coronaversoepeling
coronavirus
onda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi