OM wil ruim 7 miljoen van leveranciers Taghi

algemeen
0
28 mei 14:44
Het Openbaar Ministerie wil geld zien van acht mannen wegens het leveren van wapens en auto's of andere hand- en spandiensten aan de organisatie van Ridouan Taghi.
De ontnemingszaak is volgende week donderdag en vrijdag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Het gaat om de criminele organisatie uit het strafproces uit 2016 dat 26Koper heet. Vorig jaar werd het hoger beroep afgerond. De verdachten zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor onder meer het voorbereiden van moord, het bezit van vele vuurwapens en het stallen van gestolen auto's. In kelderboxen in Nieuwegein werd een enorm illegaal wapendepot gevonden met kalasjnikovs, handgranaten, geluiddempers, duizenden patronen en bijna driehonderd kogels die pantsers kunnen doorboren.

"De verdachten hadden weinig of geen legale inkomsten uit reguliere werkzaamheden. Het vermoeden is dat zij zich door criminelen lieten inhuren om makkelijk geld te verdienen en dat uit te geven", aldus het OM in een toelichting.

Taghi is hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai, nadat hij lange tijd uit handen van de politie had weten te blijven. De strafzaak is momenteel in de voorbereidende fase. Data voor inhoudelijke behandeling zijn nog niet bekend.
© ANP 2020
mocromaffia
marengo
ridouan taghi
openbaar ministerie
luchthaven schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi