Frankrijk komt met nieuwe versoepelingen

buitenland
1
28 mei '20
De Franse regering heeft een tweede fase van versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo mogen vanaf 2 juni vrijwel overal onder voorwaarden restaurants, bars en cafés weer open.

In de regio Parijs zijn dat voorlopig nog alleen terrassen. Frankrijk wil vanaf 15 juni de grenzen met andere Europese landen weer openen, aldus premier Edouard Philippe. Hij meldde niet expliciet of dat betekent dat toeristen dan meteen of later weer op grote schaal welkom zijn. Wel mogen vanaf 2 juni de campings in vrijwel heel Frankrijk weer open.

Philippe zei donderdag dat de resultaten van de coronamaatregelen goed waren. Gemiddeld steken besmette mensen minder dan één ander persoon aan.

Groene zone
Op twee departementen na is Frankrijk nu weer een zogenoemde groene zone waar de beperkingen het meest zijn of worden versoepeld. Alleen Île de France (met Parijs) en Val de l'Oise (ten noorden van Parijs) zijn nog een oranje zone. Daar volgen veel versoepelingen later.

Voor de Fransen vervalt de limiet om niet verder dan 100 kilometer van huis te mogen reizen. Sportevenementen blijven tot 21 juni verboden.

© ANP 2020
frankrijk
edouard philippe
coronaversoepeling
coronavirus
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?