Coronafonds: 2 miljoen aanvragen in een week tijd

marokko
0
28 mei 19:45
In een week tijd zijn meer dan 2 miljoen aanvragen voor financiële steun ingediend bij het coronafonds.
Van de twee miljoen aanvragen die tot dusver zijn binnengekomen zijn er 800.000 goedgekeurd en 400.000 afgewezen, dat meldt het Marokkaanse Ministerie van Economische Zaken. De overige 800.000 wachten nog op beoordeling. Het is het tweede deel van de nationale steuncampagne voor kostwinners zonder formeel arbeidscontract of RAMED-verzekering.

Het eerste deel van de campagne ging 16 april van start. Daarbij werden 4,3 miljoen huishoudens geholpen met een budget van bijna 4,2 miljard DH (€395 miljoen). Het tweede deel van de steuncampagne voor kostwinners in de informele sector ging vorige week donderdag van start. De campagne is bedoeld om huishouden financieel te ondersteunen en de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. De tegemoetkoming wordt betaald vanuit het coronafonds.

Het tweede deel van de campagne heeft betrekking op gezinnen die zich in het eerste deel hadden geregistreerd en kostwinners die hebben aangegeven hun baan tussen april en mei kwijt te zullen raken. Net als bij het eerste deel van de campagne zullen begunstigden een SMS-bericht ontvangen met daarin de verwijzing naar de dichtstbijzijnde bank of postkantoor waar de toelage in ontvangst kan worden genomen.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
ramed
coronafonds
cnss
looncompensatie
tegemoetkoming
uitkering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi