Rijbewijs zeven maanden langer geldig vanwege coronacrisis

algemeen
0
28 mei 20:53
Rijbewijzen die tussen 1 februari en 31 augustus verlopen, blijven zeven maanden langer geldig. Dat geldt ook voor rijbewijzen die om medische aandoeningen elk jaar of om de drie jaar moeten worden verlengd.
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) roept in een verklaring mensen met zo'n rijbewijs wel op "om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijvaardigheid hebben plaatsgevonden".

De verlenging is een besluit van de Europese Commissie en geldt voor alle EU-rijbewijzen. Zo'n verlopen rijbewijs kan echter niet gebruikt worden voor identificatie, alleen in uitzonderlijke situaties als er zorg nodig is.

Theorie-examens
Vorige maand meldde Van Nieuwenhuizen al dat rijbewijzen die sinds 16 maart waren verlopen, geldig zouden blijven tot 1 juni. Toen gold dat nog niet voor rijbewijzen die om medische redenen maar een of drie jaar geldig zijn. Daarvoor was gekozen met het oog op de verkeersveiligheid.

De vorige maand aangekondigde verlenging gold ook voor de geldigheid van theorie-examens voor rijbewijzen in die periode. Nu is ook besloten de geldigheid van theorie-examens die vervallen tussen 1 juni en 1 oktober te verlengen tot 1 april volgend jaar.
© ANP 2020
rijbewijs
cbr
europa
europese commissie
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi