Cafés en restaurants in Marokko vrijdag weer open

marokko
1
28 mei 21:42
Vanaf vrijdag 29 mei mag in Marokko de horeca weer open, twee weken eerder dan aangekondigd. Wel zijn strenge voorwaarden verbonden aan de versoepelingsmaatregel.

Dat meldt het Marokkaanse Ministerie van Handel. Na twee maanden gesloten te zijn kunnen cafés en restaurants in Marokko vanaf vrijdag weer hun deuren openen. Toch zit buitenshuis tafelen er voorlopig nog niet in; bestellingen mogen enkel worden afgehaald of bezorgd.

Het handelsministerie heeft regels opgesteld waar ondernemers aan moeten voldoen om de werkzaamheden te mogen hervatten. De regels zullen worden gehandhaafd middels steekproefsgewijze verrassingscontroles.

Horecagelegenheden mogen geen klanten ontvangen, alleen personeel mag aanwezig zijn. De personele bezetting moet ook zodanig worden beperkt dat het voor aanwezige medewerkers mogelijk is om voldoende sociale afstand te houden. Op locatie moeten desinfecterende middelen beschikbaar zijn en moet personeel een mondkapje dragen.

Geruchten over een mogelijke versoepeling doen al sinds Eid al-Fitr de ronde. Aanvankelijk werd rekening gehouden dat de horeca in het land op 11 juni weer open mochten gaan. 

De horeca in Marokko ging half maart op slot om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sindsdien hebben meer dan 200.000 horeca-medewerkers hun baan verloren en aanspraak moeten maken op looncompensatie via het sociale zekerheidsfonds CNSS of het coronafonds. De geleidelijke heropening van de horeca is bedoeld om de economische schade als gevolg van het coronavirus te verzachten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
coronaversoepeling
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi