Truck rijdt in op menigte VS (video)

buitenland
5
1 jun 2:23
Bij een protest zondag op een snelweg in de Amerikaanse stad Minneapolis is een vrachtwagen ingereden op demonstranten.

Op beelden is te zien dat de mensen zich snel uit de voeten maken als een toeterende tankwagen in eerste instantie hard op de menigte komt afrijden. Uiteindelijk stopt het voertuig en wordt het omsingeld door de betogers.    

Volgens de autoriteiten gaat het vermoedelijk om een opzettelijke actie. Het is onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt door de actie van de vrachtwagenchauffeur. Getuigen zeggen tegen de lokale nieuwszender FOX9 dat een aantal mensen door de truck is geraakt.

Nadat de wagen tot stilstand was gekomen, werd die omsingeld door woedende demonstranten. De chauffeur is kort daarop gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte gewond, maar is niet in levensgevaar. Er wordt nog onderzocht hoe de truck op de snelweg kon komen.

In tientallen Amerikaanse steden wordt opnieuw gedemonstreerd. Voor de zesde dag op rij gaan actievoerders de straat op na de dood van een zwarte arrestant door politiegeweld. Ook in onder meer Chicago, Philadelphia en Washington zijn betogingen aan de gang.

Hoewel die protesten vreedzaam begonnen, eindigden ze op sommige plekken in gewelddadige confrontaties. Er werd onder meer geplunderd en brand gesticht.

Wereldwijd hebben mensen hun steun betuigd aan de demonstranten in de VS. Voor de komende dag staat ook een protest op de Dam in Amsterdam gepland.

© ANP 2020
verenigde staten
minneapolis
truck
vrachtwagen
protest
george floyd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi