Spanje meldt voor het eerst sinds maart geen coronadoden

buitenland
2
1 jun 19:38
Spanje meldt voor het eerst sinds maart geen doden door het coronavirus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
De autoriteiten zeggen dat de afgelopen 24 uur bij nog eens 178 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Het aantal besmettingen is met 71 gestegen tot 239.638. Het ministerie noemde deze cijfers "erg bemoedigend".

Spanje is een van de zwaarst getroffen landen door het virus, maar de afgelopen weken lopen de cijfers terug. Premier Pedro Sánchez heeft al versoepelingen van de strenge lockdownmaatregelen doorgevoerd. Zo zijn de terrassen van horecazaken onlangs weer geopend.

Nachtclubs en discotheken mogen nog niet open, maar de Spaanse clubs werken hard aan regels om binnenkort ook weer open te kunnen. Zo worden mondkapjes verplicht op de dansvloer, moeten bezoekers hun handen wassen bij binnenkomst en bij vertrek en mag drinken alleen door een rietje worden gedronken. De veiligheidsmaatregelen zijn opgesteld door twee belangenverenigingen, in de hoop dat de clubs zo snel mogelijk weer opengaan.
© ANP 2020
spanje
pedro sánchez
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi