In Chinese stad Wuhan geen nieuwe coronagevallen na tests

buitenland
0
2 jun 12:55
In de Chinese stad Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst uitbrak, zijn na uitgebreide testen die half mei begonnen geen nieuwe gevallen van Covid-19 meer gevonden.

Dat zeiden overheidsfunctionarissen dinsdag. De stad lanceerde haar testcampagne op 14 mei, waarbij 9,9 miljoen mensen werden getest. De maatregel werd genomen nadat een cluster van nieuwe gevallen in de stad de angst voor een tweede golf van besmettingen opriepen.

Maar de autoriteiten vonden geen nieuwe gevallen van de door het virus veroorzaakte ziekte tijdens de tests van 14 mei tot 1 juni, vertelden de autoriteiten op een briefing. Er waren wel 300 gevallen zonder symptomen ontdekt, maar die bleken niet besmettelijk te zijn, voegden ze eraan toe.

Zwaarst getroffen stad
Het coronavirus zou eind vorig jaar van een dier naar mensen zijn overgesprongen op een markt in Wuhan, waar dieren in het wild worden verkocht.

De centrale Chinese stad, hoofdstad van de provincie Hubei, werd op 23 januari geheel afgesloten. Op 8 april werd deze lockdown opgeheven.

Het was de zwaarst getroffen Chinese stad en is verantwoordelijk voor het merendeel van de 4634 doden en 83.022 besmettingen op het vasteland van China.

© ANP 2020
china
wuhan
hubei
coronatest
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi