Aboutaleb: maximaal 80 demonstranten bij racismeprotest

algemeen
0
2 jun 10:46
Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil woensdag maximaal 80 demonstranten toestaan bij een manifestatie tegen racisme en politiegeweld in de VS op het Schouwburgplein in Rotterdam.
Komen er meer mensen, dan gaat de demonstratie niet door, waarschuwde Aboutaleb dinsdag in een uitzending van Radio Rijnmond. "Daar is het plein niet geschikt voor, want dan is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk", aldus Aboutaleb, mede reagerend op de demonstratie in Amsterdam waar maandag duizenden mensen op afkwamen. Volgens hem worden in Rotterdam 150 demonstranten verwacht. "En dat zijn er al teveel. Meer dan tachtig is dus gewoon niet mogelijk. Dat ga ik de organisatie vooraf ook al laten weten."

Volgens Aboutaleb wordt een deel van het plein gebruikt door de horeca en zijn er meer obstakels op het plein. Hij gaat met de organisatoren in gesprek en pleit voor alternatieve demonstratievormen, zoals het vormen van een lint langs de waterkant. "Langs de Boompjes bijvoorbeeld. Zo kan je ook een statement maken en tóch anderhalf meter afstand houden", aldus Aboutaleb tegen Rijnmond.
© ANP 2020
ahmed aboutaleb
schouwburgplein
rotterdam
protest
george flyd
politiegeweld
racisme
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi