KLM-toestel keert terug naar gate om mondkapjesweigeraar

algemeen
0
3 jun 18:59
Een vliegtuig van KLM is deze week vlak voor het opstijgen teruggekeerd naar de gate op Schiphol, omdat een passagier weigerde een mondkapje te dragen.
Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving door NH Nieuws. KLM verplicht reizigers sinds 11 mei een mondkapje te dragen om besmettingen met het nieuw coronavirus te voorkomen. De bewuste passagier deed de mondbescherming vlak voor het opstijgen van het toestel af.

Omdat de reiziger niet luisterde naar aanwijzingen van cabinepersoneel en de gezagvoerder, keerde het vliegtuig terug naar de gate om de mondkapjesweigeraar uit het toestel te verwijderen. Wanneer het incident precies plaatsvond, kon de woordvoerder niet zeggen.

Passagiers worden wel vaker uit het vliegtuig gezet als ze de veiligheid van medepassagiers in gevaar brengen. Doorgaans gebeurt dit bij reizigers die, al dan niet onder invloed van drank, amok maken en als "onhandelbaar" worden aangemerkt. Volgens de zegsman van KLM zijn er vooralsnog geen andere gevallen bekend van reizigers die van boord zijn gehaald omdat ze weigerden een mondkapje te dragen.
© ANP 2020
klm
mondkapje
opmerkelijk
coronavirus
schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi