Kabinet: reizen naar Marokko nog even niet

marokko
52
3 jun '20
Reizen naar landen buiten Europa vindt het kabinet ook na 15 juni nog geen goed idee.

Het reisadvies blijft voor die landen voorlopig nog even op 'oranje', wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Het kabinet denkt na die datum voor twaalf landen een versoepeld reisadvies te kunnen geven.

Los van het negatief reisadvies van de Nederlandse overheid is reizen van en naar Marokko momenteel niet mogelijk. De Marokkaanse regering heeft 19 maart de noodtoestand uitgeroepen en een maand later verlengd tot 10 juni. Al het passagiersverkeer is opgeschort en mensen uit de meeste beroepsgroepen hebben toestemming nodig van plaatselijke autoriteiten om hun huizen te verlaten. Op deze draconische maatregelen wordt op grote schaal toegezien door leger en politie.

Inmiddels zijn de coronamaatregelen in Marokko versoepeld, zo mag de horeca in het land deels open en komt het interprovinciaal verkeer weer op gang.

De Marokkaanse regering vergadert maandag over de maatregelen tegen het coronavirus en of de huidige maatregelen kunnen worden versoepeld.
Het land van 36,5 miljoen inwoners heeft tot dusver bijna 7.922 besmettingen geconstateerd. Meer dan 85% de patiënten is al genezen. Er zijn 206 patiënten aan bezweken, relatief weinig.

© ANP/Marokko.nl 2020
zweden
verenigd koninkrijk
marokko
reizen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi