Marokko meldt 73 nieuwe herstellingen coronavirus

marokko
0
5 jun 22:24
In het laatste etmaal zijn 73 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is daarmee opgelopen tot 7.268

Het herstelpercentage in Marokko is opgelopen tot 90%. In de laatste 24 uur zijn 68 nieuwe besmettingen bevestigd en is het totaal opgelopen tot 8.071. Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag geen nieuwe coronadoden. Tot dusver zijn 208 mensen in Marokko overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19. 

De regio Casablanca-Settat noteert met 33,6% het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (17,6%), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (14,3%), Fez-Meknes (12,6%), Rabat-Sale-Kenitra (8,9%) en Daraa-tafilalet (7,3%).

Meerdere nieuwsdiensten in Marokko meldden vandaag dat de regering maandag een derde verlenging van de noodtoestand gaat aankondigen. De media citeert daarbij diverse overheidsbronnen.

Het aantal mensen in Marokko dat volgens de officiële cijfers is hersteld van het coronavirus is de afgelopen dagen aanzienlijk toegenomen. De daling van het aantal ziekenhuisopnames is het gevolg van een verandering in het behandelprotocol voor coronapatiënten.

De opnametijd van coronapatiënten is verkort van 20 naar 10 dagen en patiënten worden voortaan op de negende dag opnieuw getest op het longvirus COVID-19 zodat deze bij een negatieve testuitslag het ziekenhuis op de tiende dag kunnen verlaten. Patiënten met een positieve testuitslag die geen symptomen vertonen worden ook ontslagen en moeten de quarantaineperiode thuis uitzitten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi