Özturk stopt ook als partijvoorzitter DENK

algemeen
2
6 jun 14:50
Partijvoorzitter Selçuk Öztürk van DENK legt per direct zijn functie neer. Hij vindt het naar eigen zeggen tijd dat een "nieuwe lichting" het roer overneemt.

"Het is goed dat er een nieuw bestuur, een frisse wind komt", zei hij zaterdag bij de algemene ledenvergadering van de partij. Öztürks vertrek komt niet als een verrassing. Hij kondigde eerder al aan dat hij bezig is aan zijn laatste periode als Tweede Kamerlid. De laatste tijd was het erg onrustig rond DENK, mede door een harde aanvaring tussen Özturk en zijn fractiegenoten Tunahan Kuzu en Farid Azarkan.

De scheidend voorzitter erkende in zijn toespraak dat er de laatste tijd dingen zijn gebeurd waar het partijbestuur "niet trots" op is. "Veel leden voelden zich terecht in de steek gelaten." Öztürk bood daarvoor excuses aan. "Dit mag nooit meer gebeuren."

Tijd voor gezin
Niet alleen het interne gedoe heeft meegespeeld bij het besluit van Öztürk om te stoppen, maar ook de coronacrisis. De lange werkdagen en de verre treinreis die hij als Kamerlid steeds moet maken vanuit Roermond, "met een mondkapje op", breken hem op. Hij wil naar eigen zeggen meer tijd overhouden voor zijn gezin.

Politiek leider Farid Azarkan sprak van "een moedig en geen makkelijk besluit", en dankte Öztürk voor wat hij voor DENK heeft betekend. "Er staat inmiddels een fantastische partij, wat een prestatie van formaat is."

Öztürk richtte DENK in 2015 op samen met Kuzu, nadat beide Kamerleden door de PvdA uit de fractie waren gezet. Sindsdien behaalde de partij bij de verkiezingen van 2017 drie Kamerzetels, en deed zij ook haar intrede in de gemeentelijke en provinciale politiek.

© ANP 2020
tweede kamer
farid azarkan
tunahan kuzu
denk
selçuk öztürk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi