Akwasi overweegt aangifte na dreigementen

buitenland
81
6 jun 21:12
Rapper Akwasi overweegt aangifte te doen na het ontvangen van dreigementen op social media.

De bedreigingen, die binnenkomen na Akwasi's speech tijdens het Black Lives Matter-protest in Amsterdam, worden "serieus genomen", aldus het management van de artiest. "Indien de gebruikte woorden daar aanleiding toe geven" wordt overgegaan tot aangifte. Akwasi besloot een aantal dreigementen te delen op Instagram "omdat hij van mening is dat wij als maatschappij dit soort berichten niet normaal moeten gaan vinden".

Akwasi's speech op de Dam zorgde voor ophef. Vooral de passage waarin de rapper zich fel uitsprak tegen Zwarte Piet werd veelvuldig op social media gedeeld. "Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", verkondigde de rapper. Onder anderen PVV-leider Geert Wilders wond zich op over die woorden. Volgens het management van Akwasi moeten die uitspraken "worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld".

"Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi's en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan", aldus Akwasi's management. "Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech."

© ANP 2020
akwasi
pvv
geert wilders
black lives matter
zwarte piet
koz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi