New York begint met versoepelen coronamaatregelen

buitenland
0
8 jun 6:13
De stad New York gaat vanaf maandag de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus langzaam versoepelen.

Dat gebeurt in vier fasen van twee weken. Zo mogen maandag, als de eerste fase begint, de bouwwerkzaamheden weer beginnen en kunnen winkels weer open gaan, mits ze hun goederen bijvoorbeeld vanaf de voordeur verkopen. In de laatste fase mogen onder andere culturele instellingen weer opengaan.

De miljoenenstad is de laatste van tien regio's in de staat New York die voldoet aan alle zeven voorwaarden voor het begin van de ontspanningsfasen. Zo moeten er bijvoorbeeld voldoende ziekenhuisbedden en tests zijn. De hygiënemaatregelen en afstand van elkaar houden, blijven van kracht. Als de cijfers verslechteren, kan het proces op elk moment worden stopgezet of zelfs worden teruggedraaid.

In de staat New York, waar ongeveer 19 miljoen mensen wonen, zijn bijna 400.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus en meer dan 30.000 van hen zijn overleden. Ongeveer twee derde van deze mensen komt uit de dichtbevolkte metropool New York, waar ongeveer de helft van de inwoners van de staat woont.

Onlangs waren er steeds minder nieuwe infecties geweest en het aantal sterfgevallen per dag daalde van ongeveer achthonderd enkele weken geleden tot minder dan vijftig nu, aldus gouverneur Andrew Cuomo.

© ANP 2020
verenigde staten
new york
andrew cuomo
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi