OM onderzoekt uitspraken Akwasi op de Dam

algemeen
0
8 jun '20
Het Openbaar Ministerie onderzoekt of uitspraken van rapper Akwasi tijdens het Black Lives Matters-protest op de Dam strafbaar zijn.

Het onderzoek is ingesteld na meerdere aangiften tegen de rapper, bevestigt het OM berichtgeving door AT5. De klagers vinden dat de rapper met zijn uitspraken aanzet tot geweld. "Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", zei Akwasi vorige week op de Dam.

Hij kreeg zelf naar aanleiding van zijn toespraak meerdere dreigementen via social media. Die deelde hij afgelopen weekend op Instagram. Die berichten neemt de rapper serieus en hij overweegt zelf ook aangifte te doen. Dat heeft hij vooralsnog niet gedaan, zei zijn manager maandag.
Akwasi liet via zijn manager weten dat zijn uitspraken "moeten worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld. Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi's en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech."

© ANP 2020
openbaar ministerie
akwasi
at5
nederland
instagram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi