Madrid wil finale Champions League overnemen van Istanbul

sport
0
9 jun 13:17
Madrid wil de finale van de Champions League graag huisvesten als de Europese voetbalbond UEFA besluit om de eindstrijd weg te halen uit Istanbul.

Burgemeester José Luis Martinez-Almeida van de Spaanse hoofdstad zei dat de gemeenteraad daar volledig achter staat. "Er worden al stappen gezet en de gemeenteraad steunt het plan om de finale van de Champions League hier in Madrid te houden", zei de burgemeester op de Spaanse tv. "We hebben de infrastructuur en toereikende veiligheidsvoorwaarden. Het zou ook een mooie boodschap aan de wereld zijn. Ondanks het drama dat we hier hebben meegemaakt, geeft Madrid niet op. Madrid is terug!"

De finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi zou eigenlijk al op 30 mei worden gehouden in het Atatürk Olympisch Stadion in de Turkse stad Istanbul. Vanwege de coronacrisis zijn de Champions League en Europa League, die waren aanbeland in de achtste finales, tot nader order uitgesteld. De UEFA vergadert volgende week woensdag over hoe het verder moet met de Europese toernooien. Mogelijk wordt de knock-outfase in een toernooivorm afgemaakt in één land.

Zonder publiek Istanbul zou het niet zien zitten om een finale zonder publiek te organiseren. Naar verluidt is de UEFA daarom op zoek naar een alternatieve locatie voor dit seizoen en mogen de Turken over een paar jaar alsnog de eindstrijd huisvesten. Lissabon zou ook interesse hebben om de finale over te nemen.

Met meer dan 27.000 doden behoort Spanje tot de landen die het zwaarste zijn getroffen door het coronavirus. Binnen Spanje vielen in Madrid de meeste doden. Vorig jaar werd de finale van de Champions League gespeeld in het stadion van Atlético Madrid.

De eindstrijd van de Europa League is toegekend aan de Poolse stad Gdansk, maar de UEFA denkt eraan het restant van het toernooi in Duitsland af te werken.

© MAROKKO.NL 2020
spanje
madrid
turkije
istanbul
finale
champions league
uefa
atatürk olympisch stadion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi